Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Στο φαλιμέντο του κόσμου μια παράσταση με τραγούδια του Νικόλα Άσιμου.



Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου με πρωταγωνιστή τον Λεωνιδα Κακούρη, τον Δούκα Σεβαστό από τις Άγριες Μέλισσες σε ένα ρόλο ιδιαίτερο, απαιτητικό και κυρίως ανατρεπτικό.
Ο Δούκας Σεβαστός γίνεται τρελός των Εξαρχειων Στο φαλιμέντο του κόσμου σε μια παράσταση με τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. #agriesmelisses

 Πως γίνεται αυτός ο Τρελός των Εξαρχείων , ο πλανόδιος Θεατρίνος των δρόμων, ...αυτή η ενοχλητική μύγα στα ρουθούνια της όποιας εξουσίας ... σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την τελευταία του “απόδραση” να έχει Σήμερα κάτι να μας πει ,για το Φαλιμέντο του κόσμου ... Σχεδόν προφητικά τα λόγια και τα τραγούδια του, μόνο ¨Χρεωκοπημένα” δεν είναι ... Αντιθέτως αποκτούν το βαθύτερο νόημα τους καθώς ο Χρόνος τους δίνει το δαχτυλίδι της επιβεβαίωσης .


 Είναι αυτό που λέμε ήρθες στα λόγια μου . Μόνο που στη δική του περίπτωση, μάλλον εμείς, πήγαμε στα δικά του . “Ξεπουληθήκαμε στο Γιουσουρούμ ; Για ένα κουστούμ ...” Θα είσαι με μπαταρία ; να εκτελείς εργασία ... “Θα το δείξει ο καιρός”... 2 μουσικοί και ένας ηθοποιός σας καλούν να θυμηθείτε ή και να γνωρίσετε τον κόσμο αυτού του τόσο “ξεχωριστού” καλλιτέχνη μέσα από κείμενα του Νικόλα, (που περιέχονται στο βιβλίο του «Αναζητώντας Κροκανθρώπους») , επιλογή από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

 Τελικά... Venceremos ή Kατα-κατά-Καταρρέουμε;

 “Στο φαλιμέντο του κόσμου” Μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα

 Στον ρόλο του ΕΤΣΙ: Ο Λεωνίδας Κακούρης.

 Μαζί του, οι Mουσικοί: Παρασκευάς Θεοδωράκης και Δημήτρης Χατζηδημητρίου

 9 & 16 Ιανουαρίου στο Θέατρο Άλμα